Wednesday, 5 September 2012

Dinner Time #2

Bom dia meninas hoje venho-vos mostrar o que jantei ontem á noite:
Good morning ladies today I am going to show you what I had for dinner last night: 

Risotto de cogumelos e curgete.
Mushroom and courgette risotto. 


Peço desculpa pela qualidade da foto mas tirei á noite com o telemovel.
I'm sorry for the picture quality but I took it with my phone last night.


Ingredientes:                                                 Ingredients:
Cogumelos frescos                                          Fresh Mushrooms
Curgete                                                          Courgette
Azeite                                                            Olive oil
Arroz de risoto                                              Risotto Rice                 
Caldo de legumes                                          Vegetable broth

Como Cozinhar
Numa panela fazer 1l de caldo de legumes e deixar ferver. Podem usar caldo Knorr ou fazer um de raiz mas leva mais ou menos 1h a preparar (eu costumo fazer grandes quantidades e congelar).

Noutra panela colocar o azeite os cogumelos e a curgete e deixar refogar um bocado ate libertar água.
Colocar a quantidade desejada de arroz e deixar cozinhar um pouco na água dos legumes até secar.
Deitar 2 conchas de caldo por cima do arroz e deixar cozinhar em lume brando até evaporar a água, repetir o processo até o arroz estar totalmente cozinhado e macio.
Normalmente adiciona-se manteiga e queijo ralado mas como não como essas coisas fica só assim.
Temprar a gosto e servir.

How to:
In a pan make about 1 liter of vegetables broth cook it until boil, you can either make one of those magic cubes or cook one with real vegetables but it takes about an hour. 
In other pan pour some olive oil and stir-fry the mushrooms and courgette until they release water, pour the rice in the pan and cook it until the vegetables water is dry. 
Pour 1/2 cup of the broth in the rice pan and let it cook in low fire until is fully dry, repeat the process until the rice is fully cooked and smoth. 
Usually you should put some butter and cheese but I don't eat them so my risotto is done. 
Season to taste and serve. 

Espero que gostem

I hope you like it 

Beijinhos

Big kiss

V

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